Tussen hemel en aarde

Tussen hemel en aarde
Regisseur: Frank van den Engel & Masha Novikova

Een familiegeschiedenis uit Oezbekistan.

Langs de Oude Zijderoute was het circus de enige bron van vermaak tijdens een maandenlange reis van Europa naar China. In het inmiddels dictatoriale Oezbekistan leeft de circuscultuur nog als in de dagen van Dzjenghis Khan en aan de acts is niet veel veranderd. Twee bevriende circusartiesten moeten een principiële keuze maken tussen het voortzetten van de oude circustradities of een politiek actief bestaan. De verschillende keuzes die ze maken zet de vriendschap onder zware druk.
 

regisseur

regisseur

Frank van den Engel & Masha Novikova

Biografie FRANK VAN DEN ENGEL & MASHA NOVIKOVA

FRANK VAN DEN ENGEL (Rotterdam 1956) begon in1997 als producent het onafhankelijk documentaire productie bedrijf Zeppers Film & TV. In tien jaar tijd produceerde hij meer dan 50 films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes - zij gelooft in mij, Dans, Grozny Dans, Voices of Bam. Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal - Ik kom altied weer terug (82 min.) kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd Tussen hemel en aarde door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. 

MASHA NOVIKOVA (Moskou 1956) maakte naam met journalistieke documentaires als In the Holy Fire of Revolution (2008), over de strijd van Gary Kasparov voor een nieuw Rusland; Anna, zeven jaar aan de frontlinie (2008), over de in 2006 vermoorde journaliste Anna Politkovskaya en Drie kameraden, over drie Tsjetsjeense vrienden van wie er twee tijdens de Tsjetsjeense oorlogen jong om het leven kwamen. Haar films worden overal ter wereld op festivals vertoond en wonnen verschillende prijzen. Novikova is altijd gefascineerd geweest door de frontlinie: revolutionairen, charismatische persoonlijkheden of kunstenaars die zich elk op hun eigen manier verzetten tegen hun overheersers. Gedeeltelijk weerpiegelt dit ook haar eigen geschiedenis – zelf is Novikova afkomstig uit Sovjet-Rusland en vluchtte vlak voor de val van de Muur naar Nederland. Voor haar films deed ze intensief research in tal van oorlogsgebieden, waarbij ze geconfronteerd werd met de dood en menselijk leed, die in haar films dan ook een belangrijke rol spelen. 

credits

credits

D.O.P MELLE VAN ESSEN - Geluidsman PIETER GUYT -  Camera Assistent: Sander Roeleveld - Editor STEFAN KAMP - Originele muziek HANS HELEWAUT -  Co-producer ERIC GOOSSENS - producers JORINDE SORÉE, WILLEMIJN CERUTTI, FREDERIK NICOLAI - Regisseurs FRANK VAN DEN ENGEL & MASHA NOVIKOVA.

A ZEPPERS FILM-productie met IKON & OFF WORLD.

Deze productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds, CoBO en Vlaams Audiovisueel Fonds

nieuws

nieuws

Tussen Hemel en Aarde

Na een online stemming werd Tussen Hemel en Aarde als een van de favoriete documentaires gekozen en is daarom nu te zien op 3 augustus 2012. Dank voor uw stem!  hollanddoc.nl/nieuws

Tussen Hemel en Aarde

Uitzending o.a. op vrijdag 16 december om 21.00 uur bij Holland Doc 24 digitaal.

Premiere Tussen Hemel en Aarde

op het Internationaal Film Festival Rotterdam, in aanwezigheid van Maftuna.

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

Tussen hemel en aarde
€20,00

recensie

recensie