Stranger in Paradise

Stranger in Paradise
Regisseur: Guido Hendrikx

In een klaslokaal leren net gearriveerde migranten een les over het meerkoppige Europa. Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt Stranger in Paradise op nietsontziende wijze de machtsverhouding tussen Europeanen en vluchtelingen. 

 

Voor persaanvragen kunt u contact opnemen met Noortje van de Sande van Herrie Film & TV (noortje@herrie.com).

regisseur

regisseur

Guido Hendrikx

Guido Hendrikx studeerde Liberal Arts & Sciences (2007-2011, Universiteit Utrecht) en Regie Documentaire (Nederlandse Filmacademie, 2010-2014). In zijn derde en vierde jaar aan de Filmacademie regisseerde hij de internationaal veelvuldig bekroonde kortfilms Escort en Onder Ons en schreef samen met regisseur Ena Sendijarevic het scenario voor de eindexamenfilm Fernweh. Na zijn studie werkte hij als scout en curator voor het video-katern van De Correspondent en schreef hij verschillende scenario's. Op dit moment werkt hij aan Stranger in Paradise een 2DOC i.s.m. VPRO en Zeppers Film.

 

credits

credits

Regie Guido Hendrikx
Camera Emo Weemhoff
Geluid Taco Drijfhout
Productie Elize Kerseboom, Julia van Schieveen, Fleur Welter

Gedelegeerd producent: Erik Glijnis

Producent Frank van den Engel, Zeppers Film
Omroep VPRO
Met steun van het Mediafonds

Publiciteit Nederland Herrie Film & TV - Noortje van de Sande 

Publiciteit internationaal Noise Film PR - Mirjam Wiekenkamp

nieuws

nieuws

STRANGER IN PARADISE genomineerd voor European Film Award 2017

Met trots kondigen we aan dat de documentaire Stranger in Paradise van Guido Hendrikx is genomineerd door de European Film Academy in de categorie Best European Documentary. Op 9 december 2017 wordt in Berlijn de winnaar bekend gemaakt! 

3 prijzen voor Stranger in Paradise

Stranger in Paradise heeft op het Message to Man FF in St. Petersburg maar liefst 3 prijzen gewonnen! De Student Jury Award, de Fipresci Award (international journalists) en de Russian Press Prize. 

Stranger in Paradise wint twee Awards

Stranger in Paradise van Guido Hendrikx won afgelopen week maar liefst twee awards op het Biografie Festival in Bologna, Italië: de Audience Award in the Contemporary Lives section en de Nuova Talenti Award!

Stranger in Paradise

'Stranger in Paradise' opende IDFA 2016. De documentaire, geregisseerd door debutant Guido Hendrikx, gaat over de machtsverhouding tussen Europa en vluchtelingen. De opening vond dit jaar voor het eerst plaats in Koninklijk Theater Carré. 'Stranger in Paradise' is tevens geselecteerd voor de Nederlandse en First Appearance-competitie van IDFA. De laatste kaarten voor de vertoningen zijn hier verkrijgbaar.

STRANGER IN PARADISE

Stranger in Paradise is genomineerd de hoofdcompetitie van CPH:DOX! 
Schema van de screenings:
Woensdag 22-03 at 21:40 Grand Teatret
Vrijdag 24-03 at 13:30 Nordisk Film Palads

STRANGER IN PARADISE wint MovieZone Award

STRANGER IN PARADISE won gisteravond de MovieZone Award op het Movies that Matter Film Festival. 

De film is morgen om 18:30 uur nog te zien in Theater aan het Spui in de Kleine Zaal met aansluitend een Q&A met regisseur Guido Hendrikx. Ook wordt de MovieZone Award deze dag officieel overhandigd. Kaarten kun je kopen via www.moviesthatmatter.nl. 

Stranger in Paradise

Afgelopen weekend won Stranger in Paradise de Special Mention in de Feature Length Competition van Documenta Madrid

Stranger in Paradise op drie festivals in mei

Stranger in Paradise van Guido Hendrikx is deze maand op drie festivals te zien: DocFest Muenchen, DocEdge Film Festival in Nieuw-Zeeland en CinéDOC in Tbilisi. Kijk op de websites voor meer informatie over data en tijd. 

Awards Stranger in Paradise

Stranger in Paradise van Guido Hendrikx heeft afgelopen week maar liefst twee awards gewonnen: Best Frame Award voor het camerawerk van Emo Weemhoff op DocuTIFF in Tirana (Albanië) en de Student Jury Award at CinéDOC-Tbilisi (Georgië)! 

De DocuTiff jury over het camerawerk: "This frame tells the drama of the scheme, the division of the world into two, rigid and permanent distinctions. Who's up, who's down, who runs and who's under. By right of birth, for unworthy advantage declared. And it puts us in face of a reflection: Where we stand..?" 

Stranger in Paradise is nog te zien op de volgende festivals: Doc Edge Film FestivalDocs Against Gravity Film FestivalEncounters South African International Documentary Film Festival en Sheffield Doc/Fest.

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie

  • ‘Het asieldebat is totaal absurd’, zegt Guido Hendrikx over Stranger in Paradise in een interview met NRC.

  •  ‘Regisseur Guido Hendrikx kiest voor een knaller van een openingsscène.’ - Vice

  • Stranger in Paradise is een rauwe confrontatie’ – De Volkskrant

  • Chris Kijne spreekt met regisseur Guido Hendrikx en acteur Valentijn Dhaenens over de documentaire Stranger in Paradise. Bekijk hier het hele interview.