MORISOT - Moed, Storm en Liefde

MORISOT - Moed, Storm en Liefde
Regisseur: Klaas Bense

In de documentaire MORISOT - Moed, Storm en Liefde gaat regisseur Klaas Bense (Diary of a times Square Thief) op zoek naar de herkomst van een onbekend schilderij waarop Berthe Morisot (1841-1895) afgebeeld staat en schetst aan de hand van zijn zoektocht een levendig en kleurrijk portret van het bewogen leven van de kunstenares.

Morisot was de enige vrouw onder de grondleggers van het impressionisme, de vernieuwende kunststroming in de 19e-eeuw. Al op jonge leeftijd nam ze tekenlessen en zocht aansluiting met kunstenaars in haar tijd. Zij ontmoette in de vrijgevochten kunstenaar Édouard Manet een onmogelijke liefde. Terwijl haar mannelijke collega’s - Monet, Degas, Pissarro, Sisley en Renoir - wereldberoemde kunstenaars zijn geworden, is Berthe Morisot als schilder relatief onbekend gebleven.

MORISOT - Moed, Storm en Liefde is een productie van Zeppers Film in coproductie met NTR, en met steun van het Mediafonds, CoBO fonds en Filmfonds Production Incentive. De film wordt uitgebracht door Mokum Filmdistributie en is te zien vanaf 8 maart.

 

regisseur

regisseur

Klaas Bense

Klaas Bense studeerde rechten aan de Universiteit van Groningen. In 2008 debuteerde hij met de documentaire Diary of a Times Square Thief. Deze film werd geselecteerd voor meerdere festivals en won de Gold Pana Award 2009 in China. Zijn tweede film One Fine Day werd ook een succes, met selecties voor IDFA en Hot Docs. Naast regie-werk schrijft Klaas scenario's voor fictiefilms. 

credits

credits

Regie  Klaas Bense
Montage Sander Kuipers 
Camera  Wouter Westendorp
Uitvoerend Producent Julia van Schieveen
Producent Frank van den Engel
Omroep NTR

Met steun van het Mediafonds, CoBO fonds, Filmfonds Production Incentive

Distributie Mokum Film
Publicteit FilmInc

 

nieuws

nieuws

MORISOT 8 maart 2018 in release

De documentaire Morisot - moed, storm en liefde van Klaas Bense zal op 8 maart 2018 Internationale Vrouwendag, in de Nederlandse filmtheaters in release gaan. 

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie