Leaving Mandela Park

Leaving Mandela Park
Regisseur: Saskia Vredeveld

Leaving Mandela Park is een caleidoscopische documentaire over kinderdromen in de townships van Kaapstad, Zuid-Afrika. Het vertelt het verhaal van vijf kinderen met een bijzondere drive om te ontsnappen uit hun grauwe werkelijkheid.

Guava is acht jaar als hij zijn ouderlijk huis verlaat omdat hij in zijn dorp geen toekomst ziet. Iemand ontdekt zijn zangtalent en nu treedt hij op en verkoopt zijn CD’s op straat aan het publiek. Cynthia woont in een buurt waar gangs elkaar beschieten. Zij speelt saxofoon en zo probeert ze zich af te sluiten van de verleidingen van de straat. Pinky studeert hard om haar droom -een huis van steen- te verwezenlijken en zij danst klassiek ballet om het leven lichter te maken. Muziek en dans blijkt voor deze kinderen het middel om te overleven.

Hun dromen staan niet op zichzelf. Ze vormen een metafoor voor de hoopvolle toekomst van een generatie die zichzelf uit een moeras van armoede en geweld probeert te trekken. Leaving Mandela Park laat de wonderbaarlijke veerkracht en levenslust zien van deze kinderen. 

regisseur

regisseur

Saskia Vredeveld

Na de film academie begonnen met regisseren van comedy sketches, muziek programma’s, videoclips, reportages, voorlichting films, kinder series, cultuur- en jongeren programma’s. Documentaires gemaakt voor VPRO, NPS, IKON, Humanistische Omroep, Vara, EO, BNN, SBS6, NMO en diverse productie huizen. Scenario’s geschreven voor singel plays, televisie en speelfilms. Van 2000-2003 mede-eigenaar en coproducent van Springbok Film. In 2004 begonnen met Peacefield films. Gewerkt als jurylid voor het Gouden Kalf, alternerend adviseur Nederlands Fonds voor de Film, gastdocent documentaire en camera werk voor diverse regisseurs.

credits

credits

In coproductie met IKON en Off World. Met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO-fonds en VAF. 

Cinematografie: Melle van Essen
Camera assistent: Sander Roeleveld
Montage: Riekje Ziengs
Geluid: Frenk van de Sterre
Productie: Mara Mouwen en Willemijn Cerutti

nieuws

nieuws

Leaving Mandela Park

 is geselecteerd voor het South African Film Festival in Vancouver, Canada, van 20-22 April 2012 

Award

AUDIENCE AWARD at the 7th. Russian Antroplologc Film Festival (RAFF) in Jekaterinenburg.

Selected for competition for the Golden Calf at the upcoming Netherlands Film Festival (22sept -1okt 2010). 

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

Leaving Mandela Park
€20,00

recensie

recensie