Dansmariekes

Dansmariekes
Regisseur: Maartje Bakers

Voor de meisjes van drumfanfare Beatrix is majorette zijn meer dan de mogelijkheid om in een kort rokje te paraderen op straat. Het culturele verenigingsleven in het Noord-Brabantse dorp Dongen biedt hen de mogelijkheid om zich binnen de veilige grenzen van een kleine gemeenschap te ontplooien van meisje tot jonge vrouw. 
De meisjes houden zich naast de muziek en het marcheren vooral bezig met universele thema's als vriendschap, hun eigen identiteit, en natuurlijk met jongens. Puberliefde en leed vormen belangrijke elementen in de film.

De documentaire Dansmariekes schetst een sfeervol tijdsbeeld van het dorpsleven in Nederland aan de hand van de belevingswereld van een aantal jonge majorettes. 

regisseur

regisseur

Maartje Bakers

Maartje Bakers debuteerde met de documentaire DANSMARIEKES,

 

credits

credits

Camera, Menno Westendorp 
Geluid, Jillis Molenaar
Montage, Denise Janzee
Productie, Willemijn Cerutti
Eindredactie NTR Annemiek van der Zande
Producent, Frank van den Engel
In coproductie met NTR. Met steun van het Mediafonds.

nieuws

nieuws

Herhaling Dansmariekes

Op 24 februari wordt Dansmariekes van Maartje Bakers herhaald op NPO Cultura. De uitzending is om 20:50 uur online te bekijken. 

Dansmariekes

Het digitale themakanaal van de publieke omroep over kunst en cultuur, Cultura24, zendt Dansmariekes uit in het kader van de themaweek ‘Denkend aan Holland’ op 3 december om 20:00uur.

Dansmariekes

zal worden uitgezonden op 17 januari 2005 in Het Uur van de Wolf.

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

Dansmariekes
€20,00

recensie

recensie